Импровизирани приказки с Таня Михайлова – актриса, режисьор, сценарист на БНТ рубриката „Лека нощ, деца!“, автор на пиеси за деца!

Кой днес учи родителите как да нахранят детето си с въображение, как да му измислят приказка, как да се превърнат в Принцесата Златокоска или Глупавия вълк , за да отидат заедно с детето си в света на фантазията и заедно да преживеят своя „филм“, в който сами са артистите, режисьорите и драматурзите?

Това ви предлагаме ние!

Каним Ви на нашите „Импровизирани приказки“!

Театрални игри по любими приказки за деца и родители.

Кога: 11 май 2019 (събота)
От 11:00 – 13:00 часа
Къде? „В Къща на приятелите“ Младост 3, бл. 342

Участието е само с предварително записване. Местата са ограничени.

Такса за участие на родител и дете: 18 лв.

„Приложен театър“, „Импровизационен театър“ – това са само две от най-новите форми за употреба на театрални практики, които разкриват огромни възможности за полезно въздействие върху децата- участници и техните родители.

В тях главните актьори и участници ще сте вие и вашето дете, заедно с други деца и родители. Заедно, първо ще се отпуснем и ще се посмеем с помощта на актьорски техники, после ще си намерим любима приказка, ще я режисираме и ще я изиграем заедно. Сякаш сте отишли на театър, но нещо повече от това, ще усетите театъра в себе си. Ще се запознаeте или ще преоткрияте магията и мъдростта на приказките, като станате герои от тях.

Ако искате вашето дете да придобие повече увереност, да развие творческо мислене и да усети актьорските си дарби, да играе роли заедно с други, непознати за него деца, да се адаптира по-бързо и да намира спонтанно повече решения на проблемите си, то със сигурност ще му е интересно да участва в „Импровизирани приказки“, където всичко ще е игра и театрална импровизация! А който още се срамува, може само да гледа! Всичко е само игра и забавление!
Телефон за връзка с организаторите: 0883 394 435

 

Арт занимания:

Креативността е едно от най-важните умения, за които казват, че ще предопределят успеха на хората в следващите 10 години. Именно това е умението, което развиват всички арт ателиета, които сме ви подготвили.

В основата си те стимулират умението да превърнеш нещо на пръв поглед обикновено в нещо уникално и индивидуално. Подпомагат развиването на въображението и мисленето извън рамката, а работата с ръцете създават усещането за щастие и удовлетвореност.

В арт ателиетата ще си направите портмоне от плат, тиха книжка, рамка за снимка и най-вече ще се забавлявате.

 

Семейни занимания:

Знаете ли, че всяка минута качествено прекарано време с мама и татко имат огромно влияние върху развитието на вашето мъниче. Това е времето, което искаме да ви подарим, като го организираме, така, че да бъде интересно и отпускащо за вас, забавно и развиващо за вашето дете.

Подготвили сме няколко много интересни занимания, в които да творите и да се забавлявате заедно.

1)      “Нарисувай ми нещо с ръце…” Сложете си старите дрехи и заповядайте да се забавляваме като рисуваме на бели платна с ръце и пръсти. Нека се изцапаме така, както когато бяхме деца, но сега да го направим заедно с нашето собствено дете.

2)      “Обича ме, не ме обича” или детски уъркшоп за опознаване на основните емоции. Доказано е, че ако детето започне да работи по разбиране и опознаване на собствените си емоции от ранна детска възраст, то ще развие по-висока емоционална интелигентност. А това ще му помогне да бъде по-успешен и щастлив възрастен.

3)      “Час по земеделие” или как да си засеем полезна храна, как да се грижим за нея и защо да я похапваме? Заедно с детето си ще имате възможност да си засеете растение – плод или зеленчук, за което да разберете повече и да си вземете вкъщи, за да се грижите, а после да похапвате.